Velg en side

Webhotell for nettside

Webhotell refererer til en tjeneste som vil lagre informasjonen på et nettsted som har abonnert på webhotellstjenesten. Webhotell brukes av de fleste nettsteder for å holde nettstedets informasjon og infrastruktur trygt. Nettsteder blir mer sofistikerte i dag og trenger støtte utenfra.

Nettverter er viktige for at et nettsted skal fungere, fordi de har stordriftsfordeler for å tilby disse tjenestene til en pris som de fleste har råd. Webhotell er en blomstrende industri på grunn av den eksponentielle økningen i online-innhold de siste årene.

Et webhotell bruker en datamaskin til å lagre dataene for en nettside.

De forskjellige typene webhotell

Webhotell har diversifisert seg gjennom årene til mange nisjer. Dette skyldes i stor grad de varierte behovene til forskjellige nettsteder og individuelle brukere. Hver spesialiserte webhotell-tjeneste vil designe serverne sine for å imøtekomme spesifikke behov i et bestemt markedssegment.

Delt hosting

Delt hosting innebærer, som navnet antyder, at flere nettsteder blir vert på samme server. Disse nettstedene vil dele kapasiteten til den aktuelle serveren så vel som den laste opp infrastrukturen. Denne typen webhotell er egnet for en bestemt type nettsted.

De fleste nettsteder som er egnet for en delt webhotelletjeneste, vil være personlige blogger og nettsteder som ikke laster opp tungt minneinnhold. Dette vil gjøre det mulig for flere nettsteder å være vertskap på en server med en endelig lagringskapasitet.

En stor fordel for nettsteder som er i stand til å imøtekomme begrensningene for en delt hostingtjeneste, er at kostnadene for serveren vil bli delt mellom abonnentene, noe som gjør de samlede driftskostnadene til nettstedene deres mye lavere enn ellers.

Delt hosting er en form for webhotell der mange aktører er involvert.

VPS webhotell

VPS-hosting ligner litt på delt hosting fordi det fremdeles er teknisk delt. Den viktigste forskjellen er imidlertid at VPS-verter vil tilby sine kunder eksklusive funksjoner i tillegg til det grunnleggende. De ekstra funksjonene som kundene gir, vil gjøre det mulig for dem å administrere trafikk på nettet på sine nettsteder.

Dette er en viktig funksjon for nettsteder som er relativt veletablerte og har høyere nettrafikk. Det er kjent at mange e-handelsnettsteder overfører fra en enkel delt vert til en VPS-vert når virksomheten begynner å ta fart.

Cloud hosting lar deg holde nettsiden din lagret og operert i skyen.

Cloud webhotell

Cloud hosting innebærer bruk av flere servere som har muligheten til å samarbeide gjennom kan. Hva dette kan gjøre er å gi støtte fra flere servere på en konsentrert måte ved bruk av skyen, noe som kan være svært nyttig i eksepsjonelle situasjoner.

Dette kan også være et veldig økonomisk alternativ for nettsteder som har veldig sporadisk trafikk som er utsatt for store pigger. Nettsteder med dette webhotellabonnementet kan betale grunnrenten og faktureres ekstra basert på den ekstra infrastrukturen de trenger under trafikkpikes i stedet for å abonnere på en forhøyet serverkapasitet for mye mer.

Webhotellets evne til å være så mangfoldig for å imøtekomme så mange behov er ganske fantastisk. I årene fremover vil denne diversifiseringen bare øke sammen med økningen i online innhold over hele internett.