Velg en side

Webhotell pris for din nettside

Antall nettsteder som er på internett har eksplodert de siste årene. Alle fra nesten hver eneste tur i livet ønsker å etablere en offisiell online tilstedeværelse utenfor sosiale medier. Internetttrafikk av alle slag har økt og viser ingen tegn til å bremse opp når som helst snart.

På grunn av dette har også markedet for webhotelltjenester økt sammen med det. Faktisk trenger nesten alle som har et nettsted outsource sin webhotell til spesialiserte selskaper som er opptatt av å holde kundens nettsteder trygge og i brukerklare.

Men alt dette vil fremdeles koste. Og fordi bransjen blir så mangfoldig, vil hver type webhotell ha en annen abonnementsskala. Ingen faktor avgjør hvor dyr eller billig en webhotell-tjeneste skal bli. Det er faktisk ganske mange faktorer som påvirker den endelige prisen på en webhotell på den ene eller den andre måten.

Webhotell pris avhenger mye av hastigheten bak det produktet du kjøper.

Lagringskapasitet

Hvor mye lagringskapasitet nettverten tillater vil påvirke den endelige prisen for tjenestene deres. For å kunne tilby ekstra lagringsplass for nettstedets innhold, må webverten installere mer kapasitet enn ellers. Dette vil øke de totale driftskostnadene til webhotellet, noe som vil føre til høyere sluttpriser.

Heldigvis blir lagringskapasiteten billigere etter hvert. Takket være eksponentielle forbedringer i blant annet transistorteknologi blir lagring av harddisker faktisk billigere for hvert år. På grunn av dette vil denne faktoren bli mindre viktig når det gjelder å bestemme den endelige prisen for webhotelltjenester.

Gratis URL?

Om webhotellstjenesten gir en utfyllende URL for nettstedet ditt, vil også avgjøre hvor mye abonnementet må være for at webhotellet skal være jevn. Dette fordi nettadressen faktisk ikke er gratis. Noen trenger å betale for det på et tidspunkt. I mange tilfeller kan det være fornuftig at nettsteder abonnerer på tjenester med denne funksjonen.

Dette er fordi noen webhotelltjenester er i stand til å skaffe seg disse URL-ene billigere enn du ville vært i stand til som enkeltperson. Den ekstra kostnaden vil ganske enkelt bli lagt til ditt månedlige abonnement.

Et webhotell er aldri gratis egentlig, da annonser og andre ting gjør opp for tapt inntekt.

Aktiv vs passiv webhotell

En av de viktigste skillene i webhotell er den mellom aktiv og passiv webhotell. Passiv webhotell betyr at webhotellet ganske enkelt gir lagrings- og tilgangsfasiliteter.

Alt sikkerhetsrelatert eller utover det grunnleggende omfanget er ansvaret til hver enkelt websideeier. Disse webhotellene har en tendens til å være billigere fordi de ikke trenger å tilby alle disse perifere tjenestene.

For nettsteder som krever mer sikkerhet og proaktiv styring, anbefales det at de utforsker det aktive administrasjonsalternativet. Det er her webhotellet aktivt vil overvåke serverne sine for å sikre at brukere kan besøke kundens nettsteder uten problemer i det hele tatt.

Dette servicenivået vil koste mer, men visse nettsteder foretrekker kanskje dette. Til syvende og sist er det opp til hvert nettsted og deres unike behov og evner å avgjøre hva som er best for dem.