Velg en side

Webhotell og e-post

Webhotell er en veldig populær online tjeneste som millioner over hele verden bruker. Det gjør det enklere å drive et nettsted. Uten webhoteller ville eiere av nettstedet bli tvunget til å sette opp egne servere for å lagre og være vert for informasjonen og den tekniske infrastrukturen som er nødvendig for å gi besøkende tilgang til nettstedet enkelt og bekvemt.

Dette vil koste så mye at folk ikke engang vil tenke på å starte nettstedene sine til å begynne med. Heldigvis trenger vi ikke bekymre oss for dette hvis vi ikke ønsker det. Dessuten har disse hotelltjenestene blitt mer sofistikerte og spesialiserte over tid.

Et relativt nytt fenomen har vært økningen i populariteten til e-postservere. Mange som er bekymret for vanlige ubeskyttede e-postmeldinger har kjøpt abonnement på e-postservere fordi de ser en stor fordel å gjøre det.

Hva er egentlig en e-postserver og webhotell?

Et e-posthotell er et hotell som spesialiserer seg på hosting og lagring av e-postkontoer på dedikerte servere. Dette i motsetning til mange komplementære e-postservere som bruker skylagring for å opprettholde den lagrede informasjonen på e-postkontoer de er ansvarlige for.

Med en dedikert e-postserver som henter inntekter fra abonnement, er infrastruktur bygget spesifikt for e-postserveren som ikke skjer uten en så pålitelig inntektsstrøm. Fra dette tilbys mange tilleggstjenester som noen ser verdi i.

Noen e-postservere gir for eksempel utfyllende grunnleggende kryptering av e-postmeldinger som kommer til og fra kontoer på serveren. Mange selskaper har lagt alle sine ansattes e-postmeldinger under et gruppeabonnement for å beskytte bedriftshemmeligheter.

Fordelene med å ha et webhotell og e-post

Mange fordeler kommer med å abonnere på en e-postserver. Den første og en av de mest åpenbare ville være den enorme grad av personvern som kan gis. Dette skyldes den økte kontantstrømmen som abonnementene bringer inn.

Disse pengene gjør det mulig for e-postserveren å tilby forseggjort infrastruktur langt utover enhver gratis e-posttjeneste vil kunne. De som er under beskyttelse av et slikt abonnement kan forvente alt fra krypteringsbeskyttelse av e-postmeldinger som kommer inn på kontoen, så vel som e-postmeldinger som blir sendt ut.

Mange e-postservere vil til og med spesialisere seg på krypteringsbeskyttelse for å appellere til det sikkerhetsbevisste segmentet i dette markedet.

Dette inkluderer normalt personer som jobber i sikkerhet eller finansielle tjenester som må håndtere sensitiv informasjon regelmessig som en del av jobben.

En annen fordel med å bruke et e-posthotell vil være den økte kapasiteten som de uunngåelig tilbyr. Normalt vil gratis e-posttjenester gi hver konto en grunnleggende mengde lagringskapasitet, si 1 GB.

Dette kan være utilstrekkelig for mange mennesker som arbeider med store mengder informasjon. Det er her en dedikert e-postserver vil kunne komme til nytte.

Mange abonnementer har faktisk ubegrenset lagringskapasitet. Det er mange mennesker som vil ha stor nytte av å fjerne denne begrensningen og ikke ville ha noe beskjedent abonnement.