Velg en side

Tips til deg som skal lage hjemmeside

Skal du lage din egen hjemmeside? Så er det lurt å få noen gode tips først, så du har det beste mulige utgangspunkt for å komme godt i gang og lage en god hjemmeside. Det er nemlig stor forskjell på hjemmesider, og her kan du lese mer om hvordan du sikrer at din blir så god som mulig.

Fokus på design

Det er selvfølgelig viktig med innhold på hjemmesiden din, uansett om du skal lage en blogg, en nettside for firmaet ditt eller en nettbutikk. Det som er nesten like viktig og som mange har en tendens til å overse litt, er design. Det er nemlig. Sånn at vi er blitt utrolig visuelt anlagt av å bruke nettet i det omfanget som vi rent faktisk gjør i dag. Vi er faktisk omgitt av bra design. Sånn var det ikke akkurat i starten av internettets glansdager, da var det rare illustrasjoner og pikselerte bilder overalt. Men den tiden er forbi.

Nå er selv billige sider laget av amatører godt designet, og det er utrolig mye man kan få til bare ved å bruke gratis templates for hjemmesidedesign. Men siden så godt som alle sider har tenkt på design, så kan det lønne seg å ta skrittet litt lenger.

For å sikre at designet på hjemmesiden din blir så godt som mulig, så kan du med fordel få litt hjelp av en profesjonell. Her kan det lønne seg å investere i godt arbeid, og derfor er det her du kanskje skal overveie å legge litt penger når du skal utvikle en hjemmeside.

Finn finansiering og se muligheter for minilån her, hvis du trenger litt hjelp for å komme i mål. Det er alltid en god ide å bruke en god sammenligningstjeneste når du skal finne den beste muligheten for finansiering på nettet.

Eff. Lendo.no, rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215

Bruk tid på å utvikle innhold

Når du har funnet en god designer og betalt for flott hjemmesidedesign, så er det på tide å tenke på innhold. Uansett hva du skal lage en hjemmeside om, så er det viktig å produsere godt innhold som har verdi for den som leser. Det kan for eksempel være at man setter seg ned og skriver en inngående artikkel om et produkt man selger eller et tema man er opptatt av, eller besvarer et spørsmål som mange lurer på. Det kan også bidra til at flere finner veien inn på siden din, og du kan potensielt få flere lesere og kunder.

Det kan også være en god ide å samkjøre siden din med sosiale medier, så du har flere kanaler som teknisk sett booster hverandre. Du kan for eksempel ha en instagramkonto som linker til hjemmesiden din og facebooksiden din, og omvendt. Så kan følgere, kunder og lesere lett finne frem til deg på flere forskjellige plattformer. Her er det viktig å tenke på sammenheng, og huske på at designet på de forskjellige plattformene gjerne må høre sammen. En flott logo og en fargeskala du liker, kan du komme svært langt med.