Velg en side

Test av webhotell fremgangsmåte

Webhotell tjenester blir stadig mer diversifiserte og spesialiserte. Dette er fordi markedet for webhotell har vokst betydelig de siste årene. Mengden online innhold har eksplodert etter hvert som flere og flere setter opp egne nettsteder.

Men med denne økende diversifiseringen kommer en stor utfordring for de som leter etter en god webhotell. Fordi webverter skiller seg så mye ut, blir det stadig vanskeligere å vurdere kvaliteten på hver enkelt webhotellstjeneste. Det er enda vanskeligere å sammenligne kvaliteten på to forskjellige webverter.

Dette har ført til økningen av testing av webhotell. Test av webhost er en stadig mer populær måte å vurdere kvaliteten og brukbarheten til en bestemt webhotellstjeneste. Som med alle bransjer så store, er det forskjellige testmetoder som kan brukes.

Når du utfører en test av webhotell, er det egentlig serverne du prøver ut.

Oppetid testing

Oppetidstesting anses av mange som den viktigste funksjonen i webhotell. Dette er fordi tilgjengelighet til nettsteder til enhver tid er avgjørende for å opprettholde relevansen til et nettsted. Selv om nettstedet har innhold som besøkende tiltrekkes av, vil enhver manglende evne for dem til å få tilgang til nettstedet når som helst føre til permanent tap av tillit.

Denne testen av webhotell innebærer i hovedsak å sette en vanlig konto, kjøpe en eksklusiv URL, sette opp en faktisk webside og bruke et virtuelt måleverktøy for å se hvor god oppetid for webhotellet er.

Måleverktøyet vil deretter sende oppdateringer hvert 15. minutt. Hvis det oppstår noe gap i kontaktevnen, vil måleverktøyet sende en e-postmelding angående frakoblingen hvis den skulle vare over et minutt.

Dataene akkumulert av måleverktøyet vil vise testere hvor god nettstedets oppetid er. Selv om nettstedet gikk offline noen få ganger og bare i noen få minutter hver, anses dette ikke som veldig akseptabelt og vil skade nettstedets poengsum alvorlig. Denne testen utføres vanligvis over en periode på minst 14 dager og opptil 30 dager for god prøvetaking.

Valg av operativsystem

Operativsystemet er plattformen som bestemmer hvordan en elektronisk enhet skal fungere for en gitt mengde prosessorkraft. Operativsystemer har også forskjellige apper og andre nettverktøy som kan fungere best med det. Det samme gjelder for webverter, som kan ha merkbart forskjellige ytelsesnivåer fra et operativsystem til et annet.

For å teste webverter anses en webhosts evne til å fungere godt med Linux-operativsystemet til grunnlinjen og tildeles derfor ingen positive poeng. Muligheten til å håndtere andre operativsystemer vil bli sett positivt av de fleste testere.

Servere spiller en sentral rolle innenfor webhosting.

Priser

Beløpet som webhotellene betaler for abonnementene sine, vil også være en betydelig faktor for å bestemme totalresultatet. Dette vil imidlertid også bli henvist til med webhotellens kvalitet på tjenesten. Hvis et lavere prisabonnement helt går på bekostning av servicekvalitet, beseirer det formålet.

Å ha en lav abonnementspris, i det minste det grunnleggende abonnementet, sammen med en god servicekvalitet, vil også sikre en høy score for webhotellstjenesten.