Velg en side

Spar penger ved å lage nettsiden din selv

Vandrer du rundt med en gründer i magen som 16 åring? Eller har du flere års erfaring som selvstendig næringsdrivende, men føler at bedriften din kunne trengt et løft i form av en ny nettside? Uansett hvem av disse du er, så bør du vurdere å lage nettsiden din selv!

For en som ikke har kunnskapen som skal til, så kan det å lage sin egen nettside virke som en veldig vanskelig oppgave. Det har seg også slik at det faktisk var det for noen tiår siden, men slik er det ikke lenger.

Nå til dags finnes det derimot mange plattformer som gjør det mulig å skaffe seg en operativ nettside i løpet av veldig kort tid. Likevel er det mange som velger å engasjere «fagfolk» til å gjøre det for dem. Men du kan faktisk spare litt penger på å gjøre det selv!

Hvilke elementer trenger nettsiden din?

I dag er det flust av gode og dårlige nettsider på Internett. Det får dette til å fremstå som en typisk «hit or miss» situasjon, men ved å bryte det ned i små biter, så vil det umiddelbart se litt enklere ut:

  • Eget domene – med domene mener vi hvordan adressen til nettsiden din slutter. Endingene .no og .com er klassiske eksempler her, men dette vil variere med utgangspunkt i hvor i verden du befinner deg.

  • Domenenavn – sørg for å ha et enkelt domenenavn som folk husker. Sannsynligheten for at folk husker et navn som «osei.no» er mye større enn at de husker «xx-hjelp-nettside-lage-xx.no».

  • Hosting – enhver nettside trenger et system som du kan koble domenet og nettsiden opp mot. Det fungerer på samme måte som at man lagrer mobilbildene sine i en «sky» hos mobiloperatøren.

  • System for innholdsproduksjon og publisering – en suksessfull hjemmeside oppdateres jevnlig, og derfor bør du ha et system som legger til rette for dette på en enkel måte.

  • E-postadresse – de fleste har en e-postadresse i dag, enten privat eller i forbindelse med jobb. Som selvstendig næringsdrivende vil det være en god idé å skille mellom jobb og privat. Det vil også få bedriften din til å fremstå som mer seriøs.

Det skal altså ikke så mye til før man har en fungerende nettside. Disse elementene utgjør et svært godt grunnlag.

Bruk overskuddet på noe annet

Det å lage sin egen nettside har mange fordeler. Ikke bare er det en gylden sjanse til å tilegne seg verdifull kunnskap, så vil du også spare penger på det. Overskuddet kan du bruke på noe annet, for eksempel å finansiere et boliglån i banken!

Finn ut hvor mye du trenger å spare

I forbindelse med boliglån, er det flere spørsmål som skal besvares, deriblant «hvor mye kan jeg låne». Dette er et spørsmål som kan besvares på flere måter. Enten så kan du henvende deg direkte til banken, eller så kan du benytte deg av bankens lånekalkulator.

Selv om en direkte henvendelse til banken er den beste måten å gjøre det på, så kan lånekalkulatoren gi deg et bilde på hvor mye du trenger å spare. Så selv om det kun gir deg et estimat, så kan det være et svært praktisk verktøy likevel!