Velg en side

Server rack – Hva er det egentlig?

Et server rack, noen ganger kalt en rackmontert server, er et dedikert datasystem som fungerer som en server. Serveren og andre støttesystemer er ordnet på flere spornivåer i retningen til et rack, derav navnet. Serverreoler har det som kalles en «lavprofilinnhegning».

Hva dette betyr er at systemene er visuelt eksponert og i vanlig visning. Dette i motsetning til, sier en tårnserver der alle operativsystemer og infrastruktur er dekket opp.

Serverholder kan komme i alle former og størrelser. De spenner fra et stativsystem på størrelse med en typisk CPU med tre små spor til stativer som dekker høyden på et helt rom med prosessorkraft som er nær en menneskelig hjerne. Ett rack alene kan potensielt huse mange servere og kretskort.

Server rack er oftest representert fysisk, som her i bildet.

Hva brukes et server rack til?

Serverrekker kan brukes til mange forskjellige ting. Hva et individuelt server rack kan gjøre, er i stor grad avhengig av lagringskapasitet og prosessorkraft. For eksempel, et privat server rack som eies og drives av en privatperson for rekreasjonsformål, kan server racket bare brukes til å støtte minnetung videospillgrafikk.

I et annet eksempel kan flere serverreoler på et teknologiforskningsanlegg kombineres for å ta opp et helt bygg. Disse superdatamaskinene kan gjøre alt fra å simulere en del av den menneskelige hjernen perfekt til å modellere værmønstre og forutsigbar urban design.

Dette bruksområdet demonstrerer en av de viktigste fordelene med serverreoler, og det er deres evne til å skalere. Serverrekker kan faktisk være så store eller små du vil. Dette betyr at de kan utformes med visse oppgaver eller en rekke oppgaver i tankene.

På den måten trenger ikke serverracket bygges med overflødig kapasitet som aldri vil bli brukt i den arbeidslinjen den skal plasseres i. Serverreoler er overraskende allsidige, hovedsakelig på grunn av måten de er designet på.

Den åpne designen av serverreoler er det som gjør det mulig å skalere de er så verdsatt for. I motsetning til dette, tårnservere og andre lukkede designservere må være designet fra begynnelsen med en viss kapasitetsgrense.

Serverreoler kan derimot designes med en viss kapasitet i tankene, men kan samtidig bli utsatt for utvidelse eller sammentrekning når det er aktuelt.

Hundrevis av servere i ett og samme rom er ikke uvanlig.

De organisatoriske fordelene ved server rack

Serverreoler har ikke et veldig attraktivt designestetisk forhold. De er vanligvis rektangulær struktur som består av mindre, like rektangulære komponenter. Dette gjør dem i stand til å passe veldig effektivt inn i et rektangulært rom.

Dette maksimerer kapasiteten som operatørene kan lagre på lagerbeholdningen, og minimerer dermed lagringskostnadene. Dette gjør det også mulig for operatører å spare ganske betydelig på kjølekostnader. Dette blir en stadig viktigere fordel når serverreoler skaleres opp.

Serverrekker er kjent for å generere mye varme, som må fjernes effektivt for å forhindre overoppheting av kretsløpet og ikke fungerer som den skal.
Med serverreoler kan hver modul designes med et visst åpent volum i tankene.

Dette friluftvolumet er da i stand til å absorbere varmen som genereres av servermodulen og avkjøles av et kjølesystem uten å holde varmen nær kretskortene, noe som er veldig viktig for ethvert datasystem.