Velg en side

Hva koster en server?

Servere er et must-have i dagens forretningsverden. Etter hvert som mer økonomisk aktivitet foregår på nettet, blir det stadig viktigere for næringsliv og til og med privatpersoner å ha en online tilstedeværelse utenfor sosiale medier. Servere tilbyr mange gunstige tjenester til de som har dem.

Den største fordelen med å ha nettstedets informasjon lagret på en server i stedet for din private harddisk, er at dedikerte servere er mye bedre i stand til å imøtekomme innholdet på et nettsted.

Spesialiseringen som ligger i servere, betyr at infrastrukturen allerede er satt opp ved å bruke veldig spesialiserte fysiske og menneskelige ressurser.
De fleste virksomheter mangler konsentrert kompetanse eller ressurser for å gjenskape infrastrukturen som serveroperatørene har.

Derfor er det mer fornuftig å bare abonnere på en eller annen form for webhotell der serverinfrastrukturen allerede er bygget. Det virkelige spørsmålet er hvor mye denne tjenesten vil koste deg.

En moderat server trenger ikke koste veldig mye.

Faktorer som påvirker kostnadene for forretningsservere

Kostnaden for bedriftsservere påvirkes av forskjellige faktorer i ulik grad. Dessuten er det forskjellige typer serverabonnement som er designet for nisjemarkeder fordi markedet for servere har blitt så stort og diversifisert.

Lagringskapasitet

Mengden lagring som tilbys brukere vil være en betydelig faktor for å bestemme den endelige prisen for et serverabonnement. Dette skyldes det enkle faktum at lagringskapasitet krever kretskort for å lagre bitene med informasjon som er akkumulert. Jo mer informasjon det er å lagre, jo mer penger trengs det for ekstra kretsløp.

De fleste grunnleggende serverabonnementer vil inneholde en begrensning på hvor mye som kan lagres på en konto. Når denne grensen er nådd, vil bedrifter enten måtte slutte å legge til mer innhold eller oppgradere abonnementet til et høyere lagringsnivå.

Mange premiumabonnementer har ubegrensede lagringsfunksjoner. Faktisk overfører mange virksomheter til premiumabonnement når virksomheten begynner å vokse.

Spesifikasjonene du ønsker avgjør prisen i stor grad.

Leie vs. eie

Det er også muligheten å enten leie en server eller eie en direkte. Å leie er selvfølgelig billigere enn å eie, spesielt på kort sikt. Med leie beregnes alle driftskostnader og rimelig slitasje i abonnementet.

Leie gir ingen forhåndskostnader og kan være et bedre alternativ for bedrifter som ikke har mye akkumulert kapital til overs. Med å eie vil virksomheten kjøpe en bestemt server fra webhotellstjenesten.

Når forhåndskostnadene er ivaretatt, vil virksomheten bare trenge å betale for kostnadene ved å vedlikeholde serveren siden eventuelle avskrivninger og slitasje allerede har blitt absorbert. Mange ser på dette som et bedre alternativ på lang sikt fordi webverter ikke kan ta betalt for slitasje og en påslagning på toppen av det.

Delt vs. privat

Det er også en forskjell mellom en delt server og en privat server. En delt server involverer flere nettsteder som deler den samme serveren og alle tilhørende kapasiteter. Det vil bli satt en grense for den totale lagringskapasiteten som hele serveren har lov til å ta.

Når denne grensen er nådd, kan ingen av nettstedene legge til mer innhold selv om lagringsbruken kan være ujevn fordelt. Private servere, selv om de er merkbart dyrere, har ikke denne tilbakeholdenheten.

Virksomheten vil ha en dedikert server for seg selv og kan bruke serverens kapasiteter etter ønske innenfor rammene av abonnementet. Delte servere anbefales generelt for hobbynettsteder, mens bedrifter anbefales å betale litt mer for en viss eksklusivitet.