Velg en side

Hva er de viktigste aspektene å tenke på når man skal velge en løsning for webhotell?

Et webhotell av høy kvalitet er avgjørende for alle som ønsker et godt nettsted som fungerer problemfritt. I dag finnes det mange leverandører av webhotell. Med så mange alternativer er det ikke alltid så enkelt å velge det som passer best for deg. I stedet for å velge tilfeldig eller bli helt lamslått av utvalget, kan du heller ta en titt på disse tipsene. De vil hjelpe deg med å bestemme de viktigste aspektene ved webhotell og lar deg enkelt finne det beste alternativet for deg.

Velg riktig servertype

Det finnes ulike servertyper du kan velge mellom, avhengig av dine behov. Dersom det er prisen du er bekymret for, kan du velge en delt server da dette ofte er det billigste alternativet. Delte servere kjører vanligvis flere hundre nettsteder, noe som forklarer prisen.

VPS er en annen type server som gir bedre ytelse, men som også krever regelmessig vedlikehold og administrasjon. Dersom du leter etter noe som bare nettstedet ditt kan bruke, skal du velge en dedikert server. Til slutt kan du velge skyservere dersom du har mye trafikk og ønsker å fortsette å bygge nettstedet ditt.

Beregn forventet trafikkmengde

Ulike nettsteder vil ha ulik trafikk. Oppskriftsblogger, nettklesbutikker, nyhetssider og online Casino Norge er alle populære og trekker til seg mange daglige besøkende. Hva dette betyr når det kommer til webhotell er at disse nettstedene vil få større båndbredde og mer lagringsplass.

Derfor må de betale mer for webhotelltjenester. Du må estimere trafikkmengden på nettstedet ditt slik at du vet hvilke priser du kan forvente fra de ulike leverandørene. I tillegg til dette må du kjenne grensene til nettstedet ditt. Det er viktig at nettstedet kjører raskt og problemfritt, så dersom det begynner å bli mer populært og dermed tregere, vet du at det er på tide å gå videre til en større lagrings- og båndbreddepakke.

Ikke stol på ubegrensede tilbud

Dersom noe høres for bra ut til å være sant, så er det sannsynligvis det. Dette kommer tydelig frem når du kommer over leverandører som tilbyr ubegrenset lagring og båndbredde til en svært lav månedlig pris. I de fleste tilfeller er dette bare et triks fra leverandøren for å gi dem tillatelse til å ta kontroll over nettstedet ditt når de føler for det.

En bestemmelse i kontrakten sier at leverandøren plutselig kan stenge deg ute etter en viss mengde bruk. De trenger ikke engang å trekke ut støpselet til virksomheten din for å få deg til å betale mer. De kan også redusere ytelsen med vilje.

Kjøp ditt eget domenenavn

Dersom det er leverandøren din som eier domenenavnet ditt, betyr det at du er fastlåst med tjenestene deres dersom du ikke ønsker å endre navnet ditt. Dette kan slå tilbake dersom du ender opp med å bli misfornøyd med leverandøren.

Om du eier domenenavnet ditt, kan du bytte leverandør når behovet oppstår, uten å måtte inngå kompromiss på noen som helst måte. Du vil enkelt kunne bytte leverandør når behovene dine endres og nettstedet ditt vokser.

Konklusjon

Det finnes mange løsninger for webhotell der ute, men forhåpentligvis har denne artikkelen hjulpet deg med å avgrense valget ditt noe. Disse tipsene vil hjelpe deg med å skille mellom kvalitetsløsninger, som er verdt tiden din, og de du ikke engang bør kikke to ganger på. Med din nye kunnskap vil det bli enkelt å velge en webhotelløsning, og du vil kunne oppnå de målene du har satt deg.