Velg en side

Gratis webhotell – Finnes det?

Webhotell blir veldig populære de siste årene. Det store antallet nettsteder på internett og de nye som opprettes hver dag, krever vekst i webvertssektoren. Omtrent hvert nettsted trenger et webvertabonnement for å fungere ordentlig.

Kostnadene ved drift av din egen server og hostinginfrastruktur er så høye at det vanligvis ikke gir mening å gjøre det. Men webhotell koster vanligvis penger. Avhengig av type tjeneste som tilbys, kan dette bli ganske dyrt for noen mennesker.

Noen nettsteder kan absorbere slike kostnader uten mye problem, mens andre ikke kan. På grunn av dette vil visse nettsteder se etter webhotelltjenester som ikke ber om et betalt abonnement.

Billige servere er uunngåelig ved gratis webhotell.

Utfordringene med gratis webhotell

Gratis webhotelltjenester kan være veldig gunstige, men det er noen advarsler bare på grunn av den forskjellige naturen til gratis tjenester. For det første har gratis webverter en relativt begrenset mulighet. For eksempel vil lagringskapasiteten som de tilbyr vanligvis være mye lavere sammenlignet med abonnerte webverter.

Med abonnement har webhotellene en jevn strøm av midler for å stadig forbedre infrastrukturen. Uten denne inntektsstrømmen vil gratis webverter være avhengige av andre inntektskilder. Dette kommer vanligvis i form av reklame.

Annonser vises på sidene av webhostens hovedside. Men en annen måte å skaffe inntekter som anses som kontroversiell, er å selge brukerinformasjon til selskaper og søkemotorer. Det er her gratis webhotelltjenester kan miste kunder.

Dette aspektet av gratis webhotell må huske på når du leter etter gratis webverter. Det er viktig at enhver personvernavtale blir lest grundig for ikke å bevisst gå med på invasjoner av personvernet ditt. Ofte klarer ikke disse inntrengingene å bli rettet opp i retten hvis du gikk med på personvernerklæringen.

Serverfarmen er viktig for prising av tjenestene.

Nettsteder som kan ha fordel av gratis webhotell

Gratis webhotell, hvis valgt riktig, kan fungere veldig bra med visse nettsteder. Hovedkriteriene for dette er at nettstedets behov er kompatible med kapasiteten som tilbys med et gratis abonnement.

De vanligste nettstedene som vil være kompatible med de begrensede mulighetene til gratis webhotell, er små personlige nettsteder. Dette er spesielt tilfellet for personlige nettsteder og blogger som ikke har videoinnhold.

Dette er fordi videoinnhold tar mye lagringsplass, noe som gjør det mindre sannsynlig at nettstedet er kompatibelt med begrensningene til den gratis webverten. For eksempel, en reiseblogg som bare inneholder noen få bilder her og der og tekstinnhold om reiser og tips om hvor og når du skal reise, det er ikke behov for mye lagring for å støtte det nettstedet.

Normalt vil det anbefales at nettsteder ser etter webhotelltjenester som har forskjellige nivåer av abonnement fra og med gratis. På den måten kan nettsteder starte med gratistjenesten for å se om tjenesten er noe de ønsker å betale for.

Hvis de til slutt bestemmer seg for en abonnementsoppgradering, vil det være alternativer der som venter på dem.