Velg en side

Hva er en FTP server?

FTP refererer til File Transfer Protocol, er en funksjon som gjør det mulig å overføre informasjon fra en datamaskin til en annen på en så sikker måte som mulig.

Faktisk brukes FTP av mange større virksomheter for å holde informasjonen deres trygg fra utenforstående parter. Dette gjelder spesielt hvis de har forretningshemmeligheter de trenger for å holde skjult for konkurrenter.

FTP-servere er nodene informasjonen overføres sikkert til og fra datamaskiner fra. FTP-servere har funksjoner og løsninger innebygd i dem som gjør at informasjonen kan sendes og mottas mye sikrere enn ellers.

FTP-servere har også forskjellige sikkerhetsnivåer. De mer sofistikerte vil be deg om å sette opp et brukernavn og passord. En serveradresse er nødvendig for å kunne bruke en FTP-server. Denne adressen kan være i bokstavform eller numerisk form.

FTP server tillater overføring fra en enhet til en annen.

Fordelene ved å bruke en FTP-server

Nå må det bemerkes at det er flere andre metoder som kan brukes til å overføre informasjon trygt mellom datamaskiner. Når det er sagt, er det fordeler ved å bruke FTP-servere som er mer eksklusive for det.

Stor økt sikkerhet

Med FTP-servere kan brukere glede seg over mye større grad av sikkerhet enn ellers. Selv om det vanligvis er et grunnleggende nivå av sikkerhetstiltak i ethvert serverabonnement, er det ikke tilstrekkelig å forhindre at mange erfarne hackere tar informasjonen din mot din vilje.

Ganske ofte selges denne informasjonen til tredjepart eller brukes av hackerne selv for å berike seg selv på vår bekostning. På grunn av dette er det veldig viktig for de med mye å tape å vurdere å bruke en FTP-server.

En FTP-server er spesielt designet for å minimere eksponeringsmengden all informasjon som kommer til og fra den, må avlyttes av skruppelløse tredjeparter.

Dette er ikke bare viktig for større bedrifter med sensitiv informasjon, men også for de som daglig jobber med sensitiv informasjon som en del av jobben. Personer med stor nettoformue med store bankkontosaldoer bør også vurdere en FTP-servertjeneste, spesielt hvis de driver nettbank.

Økt sikkerhet er en stor fordel ved FTP servere.

Kontroll over tilgang til informasjon

Én annen hovedfordel som gjør FTP-servere attraktive for mange bedrifter og mennesker, er muligheten til å kontrollere flyten av informasjon til og fra internett. Dette anses som veldig viktig for de som er bekymret for å åpne dårlige nettsteder eller bare bestemt innhold generelt.

Dette er veldig viktig for småbarnsfamilier. Mange familier med små barn er opptatt av å sørge for at barna deres blir beskyttet mot upassende materiale de mener barna ikke er klare til.

Mange kontorer er også bekymret for infiltrasjon av internettvirus hvis ansatte surfer på tvilsomme nettsteder når de bruker kontorets internettserver.

Faktisk bruker mange kontorer FNS-servere for å beskytte sikkerheten til deres sensitive informasjon. Dette gjelder spesielt for banker og andre virksomheter som arbeider med sensitiv personlig informasjon fra kundene.