Velg en side

E-post server til bedrift

En e-postserver, eller e-postserver, er et beregningssystem som fungerer som en node for e-postmeldinger som kommer inn og går ut. Ganske ofte vil designere inkludere webservere i samme enhet for større effektivitet. Mailserver krever sin uavhengige programvare for å bli ansett som en postserver.

Den spesifikke programvaren det gjelder vil gi systemkontrolleren muligheten til å overvåke og filtrere e-postene som kommer til og fra enheten som administreres. Kontrolleren er også i stand til å etablere og filtrere e-postkontoer for domenene den er vert på serveren.

Hvordan fungerer en e-post server?

Mange postservere bruker det som kalles enkel mail transfer protocol, eller SMTP for kort. Når du er ferdig med å lage e-postmeldingen din og bestemmer deg for å sende den til den tiltenkte mottakeren, sendes e-posten først til en av serverne i e-postnettverket du jobber i.

Mailserveren vil deretter sende e-posten via internett for å nå e-postserveren som brukes av mottakeren. I løpet av denne tiden er det viktig at begge serverne har pålitelig internettforbindelse for at denne operasjonen kan utføres riktig.

Når e-postmeldingen har funnet den mottakende serveren, vil den bli mottatt og lagret. Når mottakeren åpner e-postkontoen sin, vil de se e-posten som ny og ulest. Når de klikker for å åpne e-posten, vil serveren deretter åpne tilgang til e-posten som er lagret på harddisken. Mottakeren vil da kunne se e-posten i sanntid.

Å få e-posten til rett sted

Når du prøver å forstå hvordan postservere fungerer, er det veldig normalt at folk lurer på hvordan millioner av e-poster kan finne veien til den tiltenkte mottakeren uten store problemer i det hele tatt. Mailserver løser dette ved å be deg om din e-postadresse.

De fleste postservere vil også be deg om serveren du utpeker som utgående server, og den som vil fungere som din innkommende server. De kan godt være de samme.

Ved å gjøre dette har postserveringssystemet en veldig spesifikk IP-kode som lett kan gjenkjennes når den sorterer ut e-postmeldinger som går inn og ut av kontoen din.

Disse adressene er unike og helt forskjellige. Dette gjør det mulig for postservere i nettverket å sortere e-postene uten noen tvetydighet overhodet. Dette er tilfelle uavhengig av hvor mange e-poster som sendes og mottas hver dag.

Hvordan finner e-post servere hverandre?

Et annet brennende spørsmål mange mennesker har, er hvordan de tusenvis av forskjellige e-postservere på internett ender opp med å kunne finne hverandre og utveksle e-post fra kundene sine. Dette gjøres ved bruk av domenenavn.

I utgangspunktet, hva e-postserveren din vil gjøre er å oversette den mottakende e-postadressen du skrev inn til noe den kan lese. Dette blir deretter brukt til å lokalisere serveren som mottakeren bruker.

E-postadressen i seg selv vil inneholde nødvendig informasjon for dette. Når serveren har blitt lokalisert, vil en kort kommunikasjon finne sted mellom serverne, hvoretter e-posten sannsynligvis vil bli akseptert av den mottakende serveren.