Velg en side

Duften av suksess

Siden Egypterne først brukte duft til flere formål som røkelse og essensielle oljer har utviklingen av dufter og parfymer fortsatt gjennom årene. Ordet parfyme kommer fra det latinske ordet som betyr av røyk. Utviklingen fikk fortgang med Cleopatra som ønsket at alt og alle rundt henne skulle dufte godt. 

I hennes tid var det bare de ukultiverte som ikke var opptatt av hvordan de luktet. I litt senere tider gikk bruken og kunnskapen om å lage parfyme og andre velduftende produkter litt i glemmeboken før de igjen ble populære på attenhundretallet. I denne perioden ble de veldig populære fordi de dekket over de mest ubehagelige luktene av dårlig hygiene og mange sykdommer. 

Det var dyrt å kjøpe parfyme så det var også en måte å vise status i samfunnet. Siden den tiden har parfyme blitt mer og mer populært og de fleste kvinner og men i dag bruker en form for parfyme.

God lukt hjemme for velvære

Mer nylig har dette med duft blitt mer og mer populært også i hjemmene våre. En av de mest ikoniske produsentene av duft til hjemmet er Air Wick. De har produsert produkter som gjør at hjemmene våre dufter godt siden 1943. De oppdaterer sine produkter regelmessig og produserer nå noen av de mest moderne produktene for duft i hjemmet. 

Forskjellige dufter kan vekke minner, fremheve følelser eller skape stemning. Dufter som sitrus oppleves som friske og rene og passer godt på kjøkken. Lavendel har lenge vært kjent som en duft som virker beroligende og hjelper oss med å sove så passer veldig godt på soverommet. Stimulerende dufter som kan hjelpe oss å våkne er dufter som mynte og kanel. 

Andre dufter er mer personlig og kan vekke minner fra solfylte sommerdager eller en fin julefeiring. Lukten av kaffe er ofte populær i hjemmet. Det har, for eksempel, blitt veldig populært for de som ønsker å selge en bolig å ha nylaget kaffe når potensielle kjøpere skal komme på besøk. Nå har man også veldig mange forskjellige duft produkter til hjemmet å velge mellom. Det finnes sprayer, duftlys og duftpinner. 

En av de nyere produktene kan plugges inn i stikkontakten og gjør at det kontinuerlig dufter godt i rommet. Den riktige duften kan gi en følelse av velvære og gi hjemmet ditt den følelsen du trenger for å hvile i en hektisk hverdag.

Lukten av maling

Lukt og duft kan skape følelser og vekke minner. For mange av oss har noen lukter spesielle assosiasjoner som for eksempel pepperkaker og Julen eller nyklippt gress og sommeren. Det sies at Dronning Elisabeth av Storbritannia tror at hele verden lukter av maling. Dette er fordi uansett hvor hun går så er alt som regel nymalt fordi hun skal komme på besøk.