Velg en side

DNS innstillinger under lupen

DNS er forkortelse for Domain Name System. Den viser til systemet som er ansvarlig for å oversette menneskelige nettstednavn til IP-adresser og andre som datamaskiner er i stand til å tolke. Måten DNS vil utføre dette på er ved å henvise til et system med sammenkoblede DNS-servere som deler informasjon med hverandre.

Mange har sammenlignet DNS-serversystemet med et internettekvivalent som en telefonbok. Denne ekvivalensen er gitt i lys av strømliningsfunksjonene til DNS med hensyn til tilgang til bestemte nettsteder. Fraværende DNS, internettbrukere må finne en annen måte å få tilgang til nettsteder de ønsker.

DNS instillinger er viktige for å optimalisere dine datamaskiner.

Språket på Internett

Internett-språk er ganske forskjellig fra “vanlig” språk. Internett-språk bruker ikke bokstaver og ord som grunnlag for kommunikasjon og informasjonsoverføring. I stedet bruker den en sammensatt kombinasjon av tall som er systematisk ordnet og kategorisert for å gjøre det mulig for informasjonen å være nyttig.

Navn på nettsteder er vanligvis ikke leselige for datamaskiner. Dette skyldes måten datamaskiner ble designet for å lese informasjon. Datamaskiner kan tolke numerisk informasjon og oversette den til bokstavene og ordene vi ser på nettsteder, men ikke omvendt.

Datamaskiner krever informasjon som skal mates til dem i et bestemt format som de kan lese. Dette betyr vanligvis bruk av IP-adresser og binær kode. IP-adresser er den lange rekke sifre som er unike for hvert nettsted og er nettstedets digitale adressekode.

I stedet for å skrive inn navnet på nettstedet på søkefeltet, kan netizens også få tilgang til det aktuelle nettstedet ved å skrive inn IP-adressen på den samme søkefeltet.

Internett-språket er hva DNS-innstillinger kan brukes til å effektivisere. Ved å kunne stole på DNS-servere fra hele verden, er netizens i stand til å utnytte denne sammenkoblede databasen for å få tilgang til nettsteder de er interessert i raskt og effektivt.

Uten dette sammenkoblede nettverket å stole på, er det ingen som forteller hvor vanskelig den enkle oppgaven å lete etter et nettsted ville være.

DNS belager seg på et stort nettverk.

Utnytter fordypningen

Det DNS-serverne har gjort er at de har spesialisert seg på å gi internettbrukere det de vil ha på et veldig spesifikt område. De har vært i stand til å spesialisere seg i å gi rask tilgang til alle nettsteder på deres serversystem.

Med en så kompleks og integrert infrastruktur har DNS-servere kunnet bygge videre på spesialitetene sine på en måte som ikke kan gjøres fra bunnen av.

Denne fordelen har gjort at de kan forbli en attraktiv portal for mange internettbrukere å stole på. Hvis netizens måtte stole på seg selv når det gjelder tilgang til noe nettsted, ville de funnet ut at det ikke er veldig kostnadseffektivt eller effektivt.

Ved å kunne konsentrere infrastrukturen og de tilhørende kostnadene på DNS-serversystemet, kan netizens surfe på internett som de vil og bare bekymre deg for internettregningen.