Velg en side

Derfor er det viktig å velge riktig hosting

Mange som starter sin egen nettside har en plan om hvordan nettsiden skal se ut og hva den skal inneholde, men de har ikke tenkt på hvilket webhotell de skal velge. Å gjøre litt research og velge riktig webhosting er viktigere enn man kanskje tror, og det kan spare deg for både tid, energi og penger. Uansett om du driver en blogg, nettbutikk eller en nettside for bedriften din, bør du lese videre for å se hvorfor det er viktig å velge riktig hosting.

Raskere hastighet og mer kapasitet

Visste du at de fleste som besøker nettsiden din vil forlate den dersom det tar mer enn to sekunder å laste den inn? Hastigheten har enormt stor betydning, og hvis nettsiden din laster tregt vil du tape mye trafikk – og dermed gå glipp av potensielle kunder.

Ingen har tid til å vente på at en nettside skal åpne seg, og derfor må man gjøre det man kan for å forbedre lastetidene så mye som mulig. En av de viktigste tingene man gjør er å velge et webhotell som tilbyr rask hosting døgnet rundt.

Det er også viktig å velge et webhotell som har høy kapasitet. Mange går i fellen med å velge det billigste webhotellet som er tilgjengelig, uten å tenke på kapasiteten. Når nettsiden vokser og får flere besøkende, kan man oppleve problemer med mye nedetid og trege lastetider.

Kapasitet kan raskt bli et problem for nettbutikker og nettsider som sender spesialkampanjer og opplever å få svært mye trafikk på kort tid. Nettcasinoer sender for eksempel ut kampanjer med gratisrunder, noe som gjerne tiltrekker seg tusenvis av brukere i løpet av noen få minutter.

Bedre kundeservice

Kundeservice bør være en stor faktor når man velger et webhotell. Hva skjer hvis nettsiden din plutselig går ned, eller enda verre: hvis noen får tilgang til serveren din? I slike tilfeller er det om å gjøre å få rask hjelp fra profesjonell kundeservice.

Hvis man går for det billigste webhotellet man finner, kan man heller ikke forvente seg å få den beste hjelpen når noe skjer, og det kan vise seg å være kritisk. Gode webhoteller har kundeservice som står klar til å hjelpe deg 24 timer i døgnet og 365 dager i året, både via telefon, e-post og live chat. I tillegg strekker de seg gjerne lenger for å hjelpe deg med å oppgradere serveren din, installere programmer og så videre.

Vær synlig på søkemotorene

Google er blant de største og viktigste trafikkildene til de fleste sidene på nettet. Søkemotorer jobber for å finne nettsider som er relevante for det brukerne søker på, og det er svært verdifullt å ligge høyt oppe på resultatsiden. Hvis nettsiden din dukker opp øverst når noen søker på et vanlig søkeord som er relevant til nettsiden din, kan du faktisk få tusenvis av gratis klikk i måneden.

Men søkemotorer som Google ser ikke bare på innholdet som ligger på siden, de vurderer også lastetiden og sikkerheten. En nettside som er sikret med SSL og som laster inn raskt vil sannsynligvis anbefales av Google mye oftere enn en usikret nettside som er treg og utdatert. Det handler altså om å optimalisere disse tingene så mye som mulig.

Å velge et webhotell kan virke trivielt i oppstartsfasen av en nettside, men feil valg kan føre til mye hodebry ved et senere tidspunkt. Et dårlig og billig webhotell kan gjøre nettsiden din tregere, og den kan rett og slett krasje helt dersom kapasiteten blir sprengt. Det kan igjen føre til at du mister potensielle kunder og at du ikke vises i Google og andre søkemotorer. Bruk derfor en sammenligningstjeneste for å finne en hostingplan som passer ditt behov.