Velg en side

Kjøp server billig

Servere er en integrert del av internett. Faktisk oppdager mange virksomheter viktigheten og fordelene ved å ha servere på sine kontorer. Servere muliggjør sikker og pålitelig lagring av mye mer innhold og informasjon som til og med et helt nettverk av datamaskiner.

Dessuten betyr infrastrukturen på en server at informasjonen er mye mindre utsatt for å gå tapt eller stjålet. Men servere kan også være dyre. Faktisk siterer mange bedrifter dette som hovedårsaken til at de valgte å ikke kjøpe sin egen server.

Mange har i stedet valgt å abonnere på en serververtjeneste. Det er her hvem som helst kan leie en viss mengde serverkapasitet mot et fast gebyr. Men mange virksomheter som velger dette ville bytte til å eie sine egne hvis det var økonomisk gjennomførbart.

Sikkerhet er fortsatt viktig, til tross for kjøp av billig server.

Pussede servere

Konseptet med en renovert server er mer eller mindre det samme som for pussede datamaskiner. Minnet og alle andre komponenter i maskinvaren har blitt skrubbet over all tidligere lagring. Maskinvaren er også slettet for justerte innstillinger som forrige bruker kan ha gjort.

I hovedsak er det nesten like bra som nytt når oppussingsprosessen er fullført. Den største ulempen er at serveren er en eldre modell. Når det er sagt, kan det ikke nødvendigvis være noen bryter for noen. Faktisk har mange bedrifter relativt beskjedne serverbehov og trenger ikke å ha de aller nyeste serverne.

I slike tilfeller kan det være fornuftig for virksomheten å vurdere å kjøpe en renovert server. Mange renoverte servere selges til og med med en garantiperiode eller med tilbud om å kjøpe produktforsikring.

Gammelt inventar

Et annet billig serveralternativ ville være å se seg om etter gammelt eller overflødig lager. I en så stor bransje som denne, kan det være ganske enkelt å finne visse overskridelser som du kan dra nytte av.

Noen servermodeller kan ha blitt produsert for et anslått behov som aldri fullt ut ble realisert. Dette kan være potensielt bedre enn å lete etter pussede servere, siden disse vil være helt nye når det gjelder slitasje.

Igjen, forbeholdet er at den aktuelle virksomheten ikke krever det siste innen serverteknologi og kan nøye seg med noe datert.

Cybersikkerhet er viktig for dine servere, billige eller ei.

Fordelene med billige servere

Å kjøpe en billig server høres kanskje ikke ut som en moteriktig ting, men det må huskes at det gir noen fordeler. De som kan operere med en billig server, kan deretter resirkulere sparepengene til virksomheten sin på andre måter.

De kan også gi sparepengene sine videre til kundene sine i form av lavere priser. En annen fordel med billige servere er å gi bedriften muligheten til å ha dem i utgangspunktet.

Fordi mange bedrifter ikke har en kjøpt server bare fordi de ikke har penger til det, følger det naturlig at å redusere kostnadene for en server vil føre til at flere bedrifter har dem. Dette igjen gjør det mulig for disse virksomhetene å betjene kundene bedre.