Velg en side

4 tips til å velge det riktige netthotellet

De fleste fokuserer på pris når det kommer til å velge et netthotell. Det er selvfølgelig veldig viktig å finne gode tilbud blant de mange netthotellene, men det er minst like viktig å komme til det beste domenet, abonnere på tilstrekkelig plass og de nødvendige funksjonene.

Begynn med riktig domene

Mange tror feilaktig det meste handler om å komme på et kult navn når man skal starte en bedrift. Selvfølgelig er det viktig med et godt navn, men ofte er navnet knyttet til hvilket domene du kan kjøpe som bedriftens hjemmeside. Når det myldrer med idéer til hva bedriften skal hete, er det alltid lurt å sjekke om navnet er tilgjengelig som et domene først. De fleste webhotell gir deg muligheten for nettopp dette på forsiden av hjemmesidene deres, og derfor bør det ikke by på de store utfordringene når det kommer til å undersøke om din gode idé for firmanavnet også er tilgjengelig som et domene. Du kan få en god oversikt over gode webhoteller her på siden hvor du enkelt og greit kan finne frem til den løsningen som passer best for deg. 

Hvis domenet ikke er tilgjengelig, kan du sjekke siden som er opprettet under navnet og eventuelt vurdere om det lønner seg å kontakte domeneeieren for å se om han / hun er villig til å selge domenenavnet til deg. Det kan være store forskjeller for hva domenenavn koster, alt avhengig av hvor ettertraktet domenet er. Når man er i gang med å starte eget selskap, så er det som regel sparsomt med penger. Hvis du skal kjøpe et domenenavn, skal du derfor virkelig tenke deg nøye om før du kjøper det – i hvert fall hvis du blir nødt til å ta opp et lån. Det er så mange som spør seg selv: Kan man ta opp et lån uten sikkerhet? Svaret er ja, og hvis du benytter deg av en sammenligningstjeneste får en oversiktlig liste med forskjellige muligheter for deg. Sørg for at du har nok plass

Når du har valgt et navn, bør neste skritt være å sjekke priser og hvor mye plass du kan få, avhengig av hvilken leverandør du velger og hvor mye du må betale. Vanligvis trenger du ikke så mye plass til å begynne med, med mindre du planlegger å laste opp mange bilder og videoer til nettstedet ditt. Husk at du som regel kan oppgradere abonnementet ditt på webhotellet etter hvert hvis du trenger mer plass.

Velg de riktige funksjonene

Når du inngår en avtale med et webhotell i dag, så inngår du snarere en pakkeavtale enn «bare» en avtale om å være vert for nettstedet ditt. Det er viktig at du sørger for at du velger et webhotell som tilbyr de riktige funksjonene som SSL-kryptering. SSL står for «Secure Sockets Layer» og med denne funksjonen er du trygg på at du får en sikker forbindelse mellom tjeneren og nettleseren.

Du skal bestille et gratis SSL-sertifikat eller betale for det for å komme i gang. Vanligvis kan du kjøpe sertifikatet direkte fra leverandøren, eller du kan også kjøpe og aktivere det hos mange webhoteller i de beste pakkeløsningene. Det finnes mange forskjellige løsninger, og det kan være store forskjeller når det kommer til pris. Du skal derfor tenke deg om og bestemme deg for hva du trenger, slik at du ikke betaler for tjenester du ikke behøver. 

Som tidligere nevnt i artikkelen, så finnes det flere muligheter for å låne penger i Norge. Hvis man har bestemt seg for å låne penger, så kan man benytte seg av et av tilbudene på nettet. Dagensperspektiv.no har skrevet en artikkel om lån uten sikkerhet, og vi kan kun anbefale at du setter deg godt inn i emnet før du underskriver en låneavtale. Her får du også en innføring i forskjellene på et banklån og et lån via nettet, i tillegg til hvilke krav som stilles til deg som lånetaker.